Interieurontwerp

‘Een interieur creëren dat past als uw beste jas. Dat is mijn doel.’

Of je nu een nieuwbouwhuis gaat bouwen of een bestaande woning wilt verbouwen en/of opnieuw wilt inrichten, het is altijd belangrijk op om een gestructureerde manier tot een ontwerp te komen. Daarom deel ik mijn ontwerptraject in in Fasen die de kapstok vormen voor het interieurontwerp, advies en realisatie.

Fase I Intake gesprek.
In het eerste gesprek dat we voeren, leren we elkaar kennen en gaan we kijken naar je woonwensen. We inventariseren wat de omvang van mijn betrokkenheid bij het realiseren van je nieuwbouwwoning, verbouwing of nieuwe interieur is. Ik kom bij je op bezoek of we werken aan de hand van tekeningen (als het een nieuwbouwwoning betreft). We besteden uiteraard ook aandacht aan het budget en de planning. Op basis van dit intake gesprek stel ik een offerte voor het interieurontwerp traject op.

Fase II Concept
Na akkoord op de offerte zullen we in de tweede Fase van het interieurvormgevingstraject de eerste inhoudelijke stappen zetten in het project. Doel is enerzijds het bepalen van de functies, indeling en routing. Vragen als: ‘Waar kan ik het beste de keuken plaatsen?’ of ‘Waar plaats ik de open haard het beste?’ komen allemaal aan de orde. Anderzijds willen we de sfeer voor het te realiseren interieur bepalen. We maken moodboards op basis waarvan we het interieurproject verder gaan invullen.

Fase III Ontwerp
In Fase III komen we toe aan het inhoudelijke ontwerp voor het interieur. Onderdelen zijn
– meubeladvies,
– materialenadvies,
– kleuradvies en
– verlichtingsplan.
Ook zal ik ontwerpen maken voor benodigd maatwerk voor je interieur (bv voor de keuken, kasten op maat of haardmeubel). Het ontwerp werk ik (indien gewenst) uit in een 3D model, zodat je goed kunt zien hoe het eindresultaat worden. Klik hier voor meer informatie over 3D interieurontwerp.

Fase IV Realisatie
Na het maken van het ontwerp kan ik ervoor zorgen dat het ontwerp van het interieur wordt gerealiseerd. Zo kan ik het offertetraject met interieurbouwers begeleiden, contacten onderhouden met de architect en meubels en materialen inkopen. Op deze manier zorgen we er niet alleen voor dat het totaalplaatje helemaal kopt, maar bespaar je ook heel veel tijd omdat veel werk je uit handen wordt genomen. Bovendien zorg ik ervoor dat je altijd werkt met goede en betrouwbare leveranciers. Meer info over realisatie, klik hier. Uiteraard kan tenslotte nog de puntjes op de i worden gezet door mij te betrekken voor het stylen van je interieur met accessoires.

Wilt u graag met mij werken dan ga ik graag met u om de tafel. Tijdens een kennismakingsgesprek vertel ik u graag meer. Neemt u gerust contact op!