Het toppunt van chique! Donker hout in je interieur. De afgelopen tijd gebruik ik het met regelmaat in mijn interieurontwerpen. Het geeft allure maar toch zorgt het voor een stoere touch. Een perfecte balans dus. In een mooie keukenwand of voor een vakkenkast met op de achterwand een mooi behang vind ik het een super materiaal. Er zijn echter wel een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het toepassen van donker hout in je interieur:

Tip 1

Zorg dat het niet totaal niet te donker wordt. Kies je voor het donkere hout, kies dan voor een wat lichtere vloer en niet voor bijvoorbeeld een antracieten tegelvloer. Dit wordt te zwaar

Tip 2

Zorg voor balans. Het donkere hout combineert mooi met wit. Maar het toepassen van enkel heel donker met wit geeft een flink contrast. Dit kan je verzachten door ook andere tinten te gebruiken. Bijvoorbeeld ton sur ton, waarbij je verschillende scharkeringen van wit tot de donkere kleur toepast in je interieur.

Tip 3

Vermijd overkill. Als je fan bent van een materiaal, heb je de neiging om misschien alles uit te voeren in dit materiaal. Of je denkt dat het omwille van de rust het beste is. Dat is gedeeltelijk waar. Het is belangrijk om niet overal hetzelfde materiaal te gebruiken. Dit wordt te veel. Een interieur draait om balans dus ook waar het aankomt op materiaalgebruik. Als je dus kiest voor een donkere keuken en een kastenwand in de woonkamer, laat dan misschien een eettafel en salontafel in hetzelfde hout achterwege.

Tip 4

Vermijd kakafonie. Aan de andere kant moet je ook weer opletten dat je ook weer niet teveel houtsoorten bij elkaar gebruikt. Kies er 2 maximum 3. Op deze manier houd je rust.

Tip 5

Zorg voor balans. Laat het donkere hout op verschillende plekken in je woning weer terugkomen. Dus heb je die houten keukenwand, kies dan bijvoorbeeld een kast in de woonkamer in hetzelfde hout.