Interieurontwerp

Om een optimaal resultaat te krijgen is het belangrijk op om een gestructureerde manier tot een ontwerp te komen. Daarom deel ik mijn ontwerptraject in in Fasen die de kapstok vormen voor het interieurontwerp, advies en realisatie.

Fase I Intake gesprek.
In het eerste gesprek bespreken we het wensen- en eisenpakket voor het interieur. Samen bekijken we de tekeningen die gemaakt zijn door de architect of projectontwikkelaar. Bestaat de woning al, dan bekijken we deze. We besteden in dit eerste gesprek uiteraard ook aandacht aan het budget en de planning. Op basis van dit intake gesprek stel ik een offerte voor het interieurontwerp traject op.

Fase II Concept
Na akkoord op de offerte zullen we in de tweede Fase van het interieurvormgevingstraject de eerste inhoudelijke stappen zetten in het project. Doel is enerzijds het bepalen van de functies, indeling en routing. Vragen als: ‘Waar kan ik het beste de keuken plaatsen?’ of ‘Waar plaats ik de open haard het beste?’ komen allemaal aan de orde. Anderzijds willen we de sfeer voor het te realiseren interieur bepalen. We maken moodboards op basis waarvan we het interieurproject verder gaan invullen.

Fase III Ontwerp
In Fase III komen we toe aan het inhoudelijke ontwerp voor het interieur. Onderdelen zijn
– verlichtingsplan,
– materialenadvies,
– meubeladvies
– kleurenplan

Ook zal ik ontwerpen maken voor benodigd maatwerk voor je interieur (bv voor de keuken, kasten op maat of haardmeubel). Het ontwerp werk ik over het algemeen uit in een 3D model, zodat je goed kunt zien hoe het eindresultaat worden. Klik hier voor meer informatie over 3D interieurontwerp.

Fase IV Realisatie van je droominterieur!
Om en optimaal resultaat te krijgen begeleid ik zoveel als mogelijk de realisatie van het interieur. Zo kan ik het offertetraject met interieurbouwers begeleiden, contacten onderhouden met de architect en meubels en materialen inkopen. Mocht je het fijn vinden om zelf aan de slag te gaan, dan stel ik voor jou een shoppinglist  op met daarin aangeven welke meubels en materialen je waar kunt aanschaffen. Ook ontvang je de benodigde maatwerktekeningen of handleidingen. Door mijn betrokkenheid zorgen we er niet alleen voor dat het totaalplaatje helemaal kopt, maar bespaar je ook heel veel tijd omdat veel werk je uit handen wordt genomen. Bovendien zorg ik ervoor dat je altijd werkt met goede en betrouwbare leveranciers.

Uiteraard kan tenslotte nog de puntjes op de i worden gezet door mij te betrekken voor het stylen van je interieur met accessoires.

Wil je graag met mij werken dan ga ik graag met je om de tafel. Tijdens een kennismakingsgesprek vertel ik je graag meer. Neem gerust contact op!