Interieurontwerp villa Bavel

Alweer een tijdje geleden werd ik benaderd voor het maken van een compleet interieurontwerp voor een nieuw te bouwen villa met rieten kap in Bavel. Na een eerste gesprek ben ik aan de slag gegaan met het maken van een indelingsvoorstel een sfeervoorstel. Op basis daarvan is het verdere interieurontwerp uitgevoerd.

Het interieurontwerp omvatte het maken van een indeling, meubelplan, kleuradvies, materialenplan, verlichtingsadvies en het ontwerp van open haarden en meubelen.

Omdat ik al vroeg in het proces werd betrokken konden we nog goede aanpassingen maken in het ruimtelijk ontwerp en de interieurarchitectuur van de villa.

Voor de klant bleek het belangrijk om diverse fijne plekken te hebben in het huis om lekker te kunnen zitten. Omdat de bewoners zelf vooral in het buitenland wonen, is het huis vooral bedoeld om samen te zijn met de kinderen en tot rust te komen op het moment dat ze in Nederland zijn.

Om het interieurontwerp goed te kunnen uitvoeren heb ik meerdere malen besprekingen gevoerd. Door ook vaak op locatie af te spreken bij de keukenbouwer, badkamerleverancier of vloerleverancier konden we makkelijk schakelen en het concept en de uitgezette lijn in het interieurontwerp volgen.

Eyecatcher in het ontwerp is de tunnelhaard die de keuken en de woonkamer met elkaar verbindt. Door stalen deuren te verwerken in de wand wordt het geheel transparant en toch robuust.