Advies: (Ver)Bouwen? 5 redenen om een binnenhuisarchitect in te schakelen

De kogel is door de kerk. Jullie gaan een eigen huis bouwen. Het ontwerp van de projectontwikkelaar is gereed en jullie hebben de mooiste kavel in het plan te pakken weten te krijgen. Nadat de champagne op is, begint er een spannende en vooral drukke tijd waarin veel keuzes moeten worden gemaakt. Vaak moet dit onder tijdsdruk. En dat maakt het nog een beetje lastiger. Want hoe weet je nou dat je de juiste keuze maakt? Je woont er toch nog niet?…..

Om te voorkomen dat je maar akkoord gaat met het standaardplan van de aannemer (omdat je het even niet overziet) of om te vermijden dat je na oplevering toch nog vanalles moet aanpassen (omdat je even wat vergeten was te overdenken), is het slim om al in een vroeg stadium een binnehuisarchitect in te schakelen bij het uitwerken en invullen van jullie interieur. 5 Redenen waarom:

1) Ervaring

Een nieuw huis bouwen doe je –over het algemeen- maar 1 of heel misschien 2 keer in je leven. Een interieurontwerper begeleidt in een jaar daarentegen een heleboel klanten die in hetzelfde schuitje zitten als jij en heeft dus een hele hoop ervaring. Natuurlijk is elk huis weer anders, maar zij/hij weet je te wijzen op een heleboel punten waar je zelf niet aan had gedacht. En ook als je je huis bouwt in samenwerking met een architect, die veelal focust op de buitenkant en grove indeling, kan een frisse blik van een interieurontwerper je goede inzichten geven.

binnenhuisarchitect breda

2) Professionele betrokkenheid

Waar jij droomt over je de accessoires op je vensterbank en misschien in paniek schiet bij de gedachte aan de keuze voor stompe of opdekdeuren , houdt een binnenhuisarchitect het overzicht. Hij of zij kan structuur brengen in alle beslissingen en is minder emotioneel betrokken wanneer er belangrijke keuzes gemaakt moeten worden.

3) Bespaar!

Een goede interieurontwerper kost geld, maar aan het eind van de rit zal je merken dat je juist kosten bespaart. Dit omdat je foutjes en dus latere aanpassingen voorkomt doordat je samen met een professional je interieur samenstelt. Wat je ook niet mag vergeten is dat je met een goede basis en hoog afwerkingsniveau de waarde van je huis kan verhogen. En niet te vergeten het woongenot … Dat is toch heel veel waard.

4) Tijdswinst

De interieurontwerper is bekend in de markt en weet precies waar je naartoe moet voor de goede materialen, mooiste meubels en beste vaklui. Zo hoef je niet stad en land af te zoeken naar de juiste en betrouwbare partij. En is het niet zo makkelijk te vinden, dan kan de ontwerper voor je op zoek. Dat scheelt jou heel veel tijd.

5) Netwerk

Een binnenhuisarchitect of styliste werkt vaak samen met vaste leveranciers en vaklui. Op deze manier weet zij of hij welke mensen voor welke klus en budget het meest geschikt zijn. Ook hebben ze toegang tot inkoopkanalen waar de consument geen toegang toe heeft zoals beurzen en groothandels. Zo heb jij toegang tot originele meubels en accessoires, die je misschien nog wel goedkoper kunt krijgen ook!

Ga je ook een nieuw huis bouwen of kopen en wil je weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan gerust contact op.