de perfecte integratie van binnen en buiten

wil je niet alleen een mooie buitenkant maar mag de binnenkant ook in 1x goed?

De kogel is door de kerk: je gaat bouwen of groots verbouwen. Misschien heb je al een architect op het oog, of ben je nog aan het zoeken naar de perfecte match. Wat je in ieder geval wilt, is een huis dat niet alleen functioneel en mooi is, maar écht voelt als thuis. Een plek waar je trots op bent en waar alles klopt.

Maar ja, met zo’n project komt er ook heel wat op je af. Hoe zorg je dat interieur en architectuur perfect samengaan? En hoe voorkom je dat belangrijke details over het hoofd worden gezien?

In het traject Bouwen en Verbouwen met Architect begeleid ik jullie van de eerste schets tot de laatste styling. Of jullie nu net beginnen of al wat verder zijn met de architect, ik zorg dat jullie droomhuis niet alleen werkelijkheid wordt, maar ook een interieur krijgt dat helemaal klopt.

VOOR WIE IS DIT TRAJECT BEDOELd?

Wat mag je van het traject verwachten?

1. samen met de architect; een visie een plan

Het liefst stap ik vanaf het begin in, zodat interieur en architectuur perfect op elkaar afgestemd worden. Samen met de architect creëer ik een totaalvisie waarin elke keuze vanaf de fundering al klopt. Dit voorkomt losse eindjes en zorgt voor een strak plan. Maar ook als jullie al een eindje op weg zijn met de architect, kan ik instappen om het interieurontwerp te integreren met het bestaande plan. Het traject is namelijk flexibel en geschikt voor elke fase van jullie bouw- of verbouwproces, zodat we de gewenste harmonie bereiken.

2. je weet wat je krijgt; 3D en detailleringen

Of jullie nu starten met een leeg canvas of al bouwtekeningen hebben liggen, ik zorg voor gedetailleerde 3D-visualisaties van het interieur. Door vanaf het begin betrokken te zijn, kunnen we verrassingen tijdens de bouw voorkomen. Mocht je echter al wat verder in het proces zijn, dan haak ik graag aan, zodat interieur en architectuur perfect op elkaar blijven aansluiten. Zo krijg je altijd een helder en realistisch beeld van het eindresultaat.

3. Advies over materialen meubels en stijl

Het kan lastig zijn om alle Pinterest-inspiratie om te zetten in een samenhangend ontwerp. Wat past nou echt bij jullie huis en leefstijl? Ik help je met het maken van de juiste keuzes op het gebied van materialen, kleuren en meubels, zodat alles een mooi geheel vormt. Van vloeren tot verlichting, elk detail wordt zorgvuldig overwogen.

6. de beste leveranciers en vaklui

Als het plan er ligt draag ik voor je de beste leveranciers en vaklui aan die ik inmiddels om me heen heb verzameld. Zo weten we zeker dat de ingeschakelde partijen kundig zijn en weten hoe ze om moeten gaan met de plannen die we hebben gemaakt. 

7. de mooiste stoffen en meubels

Als de bouw straks klaar kan je beginnen met stylen en inrichten van je vernieuwde ruimtes. Of het nu gaat om een nieuwe bank, een luxe eethoek, of stijlvolle accessoires, ik help je bij het kiezen en plaatsen van de juiste meubels en decoratie. Zo maak je van je huis een plek waar je je écht thuis voelt.

waarom kiezen voor het (Ver)bouwen met een architect?

Vanaf het moment dat je besluit te bouwen of groots te verbouwen, komt er veel op je af. Je hebt eindeloze keuzes te maken, en de angst om iets over het hoofd te zien sluimert constant. Een belangrijke beslissing hier, een vergeten detail daar, en voor je het weet, ben je verstrikt in last-minute keuzes die eigenlijk allang genomen hadden moeten worden.

In dit traject zorg ik ervoor dat alles vanaf het begin klopt. Samenwerken met jullie architect vanaf dag één betekent dat interieur en architectuur één geheel worden. Geen losse eindjes, geen stressmomenten later in het proces. Elk detail – van de fundering tot de laatste styling – is doordacht en sluit perfect op elkaar aan. Jullie krijgen een tijdloos interieur dat niet alleen past bij de architectuur van het huis, maar ook helemaal bij jullie leven.

Binnen en buiten moeten een verlengstuk van elkaar zijn. Vaak wordt de tuin pas in een later stadium meegenomen, maar ik zorg ervoor dat deze vanaf het begin wordt geïntegreerd in het totaalplan. Jullie krijgen een huis waar binnen en buiten naadloos in elkaar overlopen, en waar je optimaal kunt genieten van de ruimte. Dat is het verlangen: een plek waar alles klopt en waar elke ruimte, van de woonkamer tot het terras, een natuurlijk geheel vormt.

Wat misschien nog wel het spannendst is: het visuele plaatje. Je kunt je hoofd breken over hoe alles er straks écht uit komt te zien. Hoe voorkom je dat je teleurgesteld wordt door het eindresultaat? Met mijn gedetailleerde 3D-visualisaties haal ik die onzekerheid weg. Geen giswerk meer – jullie zien vanaf het begin precies hoe elke ruimte eruit komt te zien, nog voordat de eerste steen is gelegd.

En laten we eerlijk zijn, een groot bouw- of verbouwproject kan soms overweldigend zijn. Daarom ben ik er tijdens het hele proces. Ik begeleid jullie van A tot Z: van de allereerste schets tot de laatste stylingdetails indien gewenst. Geen twijfels, geen onzekerheden. Je hoeft je geen zorgen te maken dat er iets misgaat – ik zorg dat alles klopt, zodat jullie rustig kunnen toeleven naar het moment waarop jullie je nieuwe thuis instappen.

REVIEW

Ik zou mensen die een huis gaan bouwen aanraden om Danielle in te schakelen om met het hele traject te helpen.

Het is efficiënt omdat je zoveel keuzes moet maken en met haar hulp sneller knopen kunt doorhakken.

Het is met de hulp van Danielle een fijn sfeervol huis geworden!

welke onderdelen zitten er in het plan?

indelingSplan

We leggen aan de hand van diverse voorstellen die we bespreken de perfecte indeling voor je huis vast

Sfeerplan

We bepalen aan de hand van meerdere voorstellen de beste sfeer voor je nieuwe huis.

Verlichtingsplan

We stellen een verlichtingsplan op voor de ruimten.

Kleurenplan

Voor de wanden bepalen we de juiste kleuren en maken we een overzicht met kleurnummers

Meubelplan met details

We werken een gedetailleerd overzicht voor de meubels uit met winkels, leveranciers, merk en kleuren

materialenplan met details

We maken een compleet materialenplan met details (vloeren, wanden, raambekleding)

maatwerk met maatvoering

We ontwerpen de keuken en ander meubilair op maat en bepalen daarvoor materialen, kleuren en maatvoeringen. Wil je gedetaillleerde tekeningen? Dan kan dat ook worden aangeboden.

uitwerking in 3d model

We werken het ontwerp in 3D uit zodat je een goed beeld krijgt van hoe het kan worden. Je kunt er ook voor kiezen om realistische beelden en een bewegende animatie te laten maken.

documentatie in pdf

Alles wat er is bedacht wordt samengevat in een document zodat je dat als (digitaal) naslagwerk bij de hand kunt houden. We stellen dit ook ter beschikking aan het netwerk van leveranciers en vaklui.

Stalenpakket

Van alle gekozen stoffen, materialen en kleuren ontvang je (indien beschikbaar) een staaltje

diverse presentaties

Dit traject omvat een kick off en 4 presentatiemomenten

wat is de investering voor dit traject?

Heb je zin om aan de slag te gaan? Dit kan:

vanaf € 6.550 *

* Deze vanaf prijs geldt voor het het totaalontwerp van de leefruimten (keuken, woonkamer, toilet en hal) van ca 70m2. Complexere woningen tegen meerprijs. Grotere ruimten tegen meerprijs.

Badkamer en masterslaapkamer vanaf € 2750, –

Overige ruimten vanaf € 1750,-