Aunt Benny-Berlijn

Vorig weekend was ik in Berlijn. Wat een superstad is dat! Er is zoveel te ontdekken. Uiteraard heeft de stad al heel wat meegemaakt door de jaren heen en dat zie je nog steeds. De laatste jaren is de ontwikkeling van Berlijn echter in een stroomversnelling geraakt. Er wordt veel gebouwd en er zijn veel nieuwe initiatieven. Buurten die eerst ‘onbegaanbaar’ waren voor de toerist worden hip en happening. Her en der duiken de geweldigste restaurants en cafés op.

Zo is er Aunt Benny, gerund door Canadeze vrienden. Dit lunchadres had door zijn interieur mijn aandacht al vorig jaar getrokken en ik wilde er heel graag een keertje eten. Dat heb ik gedaan en ik kan je zeggen: Super! Heerlijke tosti’s, soepen, broodjes, koffie en andere verwennerijen worden met zorg bereid. En natuurlijk alles biologisch.

En dan het interieur.De New Yorkse bistro stijl is voor mij nog altijd favoriet. Krijtborden, metrotegels, gloeilampjes en stoer Scandinavisch design. I love it. De enkele kleine tafels een grote leestafel zijn snel bezet, maar ook buiten zijn er nog een paar tafeltjes beschikbaar. Terwijl je bestelt (het is self order) kan je gluren naar al het lekkers wat er in de vitrine en onder de taartstolpen ligt. En dat is heel wat, kan ik je vertellen.

 

Foto’s Aunt Benny door Anna Skoog