Budget in vogelvlucht

Om een goed ontwerp te maken dat past bij jullie is het ook belangrijk om van te voren na te denken over het budget. Zo voorkomen we dat een ontwerp veel te duur wordt. Of dat we juist zaken afschrijven die ik zou kunnen bestempelen als ‘ buiten budget’. Dat is in beide gevallen zonde. 

Deze vragenlijst dient om een gevoel te krijgen bij wat we kunnen uitgeven. Aan het totaal. Maar ook voor verschillende onderdelen.

Het is geen contract, maar het is bedoeld als richting. 

De meeste mensen vinden het lastig om te bepalen wat dingen kosten. Daar helpt dit eigenlijk ook al bij. 

In de praktijk gaan we zien dat zaken ook uitwisselbaar zijn. Zien we een duurdere mooie bank, dan kunnen we ervoor kiezen om iets anders te laten of voordeliger in te vullen. Zo krijgen we een gebalanceerde invulling. 

We gaan wel het mooiste ontwerp maken dat kan (met het budget in het achterhoofd).  Vaak zijn er echter toch meer wensen dan budget. Dan gaan we samen kijken naar hoe we kunnen besparen. Of ik help jullie bij de keuze voor faseringen. 

Uiteraard kan ik na het invullen al direct beoordelen of jullie budget realistisch is voor wat jullie willen.

Dit uiteraard met de kanttekening dat ik geen calculator ben en dat kosten voor constructie en de grote werkzaamheden zoals interieurbouw lastig zijn in te schatten.

Sommige mensen vinden het spannend om te vertellen hoe ze in het budget staan. Begrijpelijk. Maar geen zorgen. Ik doe er verder niks mee. En het komt de samenwerking en het resultaat van het ontwerp ten goede. 

Als er vragen zijn dan ben ik uiteraard bereikbaar. We zullen ook nog inhoudelijk terugkomen op deze lijst om dit verder uit te diepen en onderdelen te bespreken die hier nog niet zijn meegenomen.