Een houten badkamermeubel: natuurlijk stijlvol

Het is zo mooi: Hout in de badkamer! Zelf ben ik groot fan, omdat je het op een goede manier met andere natuurlijke materialen kan combineren en het daardoor een rustige en stijlvolle uitstraling oplevert. Hierdoor waan je je al snel in een heuse spa.

houten badkamer meubel
houten badkamermeubel

Foto’s via Home Adore en VT Wonen en Style Files

Er zijn verschillende manieren om hout te gebruiken. Zo kan je kiezen voor een houten badkamervloer of kan je je wanden met hout bekleden. Met een erg mooi en natuurlijk resultaat. Wat eenvoudiger en praktischer is het om te kiezen voor een houten badmeubel. Hiermee kan je leuk variëren en dit staat zelfs goed in de kleinste badkamer. Of je nu kiest voor een zwevend badkamermeubel, een badkamerplank met waskommen of een stoer meubel dat op de grond rust, er is in hout altijd wel een mogelijkheid te vinden.

houten badkamermeubel

Foto’s via Architectural en A merry mishap en Desire to Inspire

Hoewel het in principe goed te doen is om hout in je badkamer te gebruiken, is er wel een gebruiksaanwijzing. Het is van belang om goed nadenken over de houtsoort die je kiest voor je badmeubel. Hardhout is sterk, maar ben je op zoek naar een houtsoort die wat beter is voor het milieu (en je portemonnee), dan kan je beter kiezen voor Europees eiken. Daarnaast moet je het hout behandelen met een olie of lak en dien je om het meubel mooi te houden het eens in de zoveel tijd behandelen met een onderhoudsmiddel. Ook moet je zorgen voor een goede ventilatie in je badkamer en is het tenslotte verstandig om ook dagelijks even overtollig water van je badkamermeubel te vegen. Al eerder schreef ik over ‘hout in de badkamer’ een wat uitgebreider artikel dat je hier kunt lezen.

Wil je ook graag een natuurlijke badkamer? In samenwerking met Houtmerk lever ik je graag een mooi houten meubel zoals het hierboven afgebeelde meubel Elzas, Dordogne of Malaga. Alles kan op maat gemaakt worden. Prijzen starten ongeveer rond de € 860,- voor een meubel in eikenhout afgewerkt met hardwaxolie. Wil je meer informatie neem dan gerust contact op!