Geef je woning iets extra’s met een vloerkleed.

Of je nu hebt gekozen voor een houten vloer, een gietvloer of natuurstenen plavuizen, een vloerkleed is altijd een mooie toevoeging in je woning. Vaak  wordt gekozen voor een tapijt in de zithoek, maar ook onder de eettafel,  in de keuken of in de slaapkamer kan  een vloerkleed erg goed werken. Waar vaak niet aan wordt gedacht is dat een tapijt meer functies heeft dan het alleen mooier maken van de ruimte. Er zijn nog enkele andere eigenschappen van een tapijt die je mee kunt nemen als je op zoek gaat naar het juiste tapijt.

Foto’s: 1 Pure Love 2 Coco Lapine

Ruimtelijke werking en groeperen

Naast het gegeven dat een kleed gewoon mooi is, zorgt  een kleed dat qua kleur, dessin en structuur past in de ruimte ervoor dat er meer sfeer ontstaat en  dat de sterke punten worden benadrukt. Daarnaast kan de vorm van een kleed veel doen voor het ruimtelijk beeld en een ruimte groter of kleiner laten lijken. Kies bijvoorbeeld voor een smal rechthoekig kleed dat in de lengte wordt neergelegd om de ruimte langer te laten lijken.

Met een kleed kan je elementen verbinden die anders als losse onderdelen door de ruimte lijken te ‘zweven’ (met een rommelige uitstraling als resultaat). Het zorgt ervoor dat in feite wordt afgebakend welke meubels en accessoires volgens jou bij elkaar in een groep horen. Dit geeft een rustig beeld en zorgt voor eenheid.

Foto’s: 1) Remodelista 2) Lovely Life

Comfort en akoestiek

Een kleed brengt warmte. Zeker een harde vloer kan koud aanvoelen. Door een kleed neer te leggen voelt het heel wat comfortabeler  aan. Daarnaast heeft een tapijt invloed op de akoestiek in de ruimte. In sommige ruimten is alleen het gebruik van gordijnen en het kiezen van stoffen meubelen niet genoeg om een goede akoestiek te krijgen. Zeker in grote ruimten kan het hol blijven klinken.Tapijten kunnen dit probleem verhelpen.

Foto’s: 1 Lovely Life 2 Yvestown