Hoe maak je je woonkamer gezellig?

Een gezellige woonkamer: 6 tips voor een sfeervol interieur

Een ‘gezellige’ woonkamer. Dat staat bij veel van mijn opdrachtgevers bovenaan de wishlist. 💫

Wat de definitie van ‘gezellig’ is laat ik in het midden, maar er zijn een paar ingrepen die voor velen werken om het interieur ‘sfeervol’ te krijgen (zoals ik zelf liever noem)

1 Deel de ruimte op in delen

Een grote open ruimte is minder knus. Door de ruimte op te delen wordt het al snel heel wat sfeervoller. Dit kan je doen met een roomdivider, een haard, een kast of, zoals hier, met een ensuite met schuifdeuren.

2 Kies voor grote meubels

Grote gebaren. Je hebt het vast wel eens gehoord bij de woonprogramma’s. Een grote bank of een groot tv meubel. Het geeft de ruimte body. En sfeer dus. Of het dan niet te vol wordt? Juist niet! Je gebruikt de volledige afmetingen van je ruimte en het lijkt dan juist ruimer.

Interieurontwerp Breda
Interieurontwerp Breda

3 Sfeervolle verlichting

Eén hanglamp in het midden van je woonkamer? Nope? Beter kies je voor indirecte verlichting op de wand of voor een ledstripje onder of achter een meubel. Uiteraard zijn spotjes die je kunt dimmen ook handig. Wil je kunnen lezen, zorg dan voor een leeslampje.

4 Grote kleden

Ook dit zorgt voor sfeer. Het houdt je zithoek ‘bij elkaar’, is fijn voor de akoestiek en door de zachte textuur geeft het veel warmte aan de ruimte. Zo wordt je interieur helemaal gezellig. 

5 Behang

Witte muren zijn niet alleen een tikje saai, het is ook wat minder sfeervol. Door voor een behang te kiezen breng je leven en warmte in de ruimte. Door de textuur en/of de kleur krijg je veel sfeer. Zorg dat het behang blendt met andere kleuren in de ruimte anders kan het te druk worden.

Interieurontwerp Breda
Interieurontwerp Breda

6 Persoonlijke accessoires

Maak de ruimte persoonlijk door accessoires toe te voegen die jouw stijl weerspiegelen. Denk aan kussens, plaids, kunstwerken, en decoratieve objecten die warmte en karakter toevoegen aan je interieur.

Wat doe jij om het sfeervol te maken in huis?

Fijne dag,
Daniëlle

Hoe maak je je woonkamer gezellig? 6 Tips om je woonkamer gezellig te maken.