werkwijze

Het ontwerptraject

Veel mensen vinden het spannend om het ontwerp van hun interieur aan iemand anders over te laten. Daarom pakken wij het traject voor het interieurontwerp op een gestructureerde manier aan, waardoor je altijd op de hoogte bent en er geen verrassingen zijn.

Of je nu een nieuw huis gaat bouwen of een bestaande woning wilt verbouwen, wij helpen je graag met dit uitdagende traject. Samen met ons wordt ervoor gezorgd dat het eindresultaat niet alleen geweldig wordt, maar dat het ook een fijn interieurontwerpproces wordt waar je later met plezier op terugkijkt.

Door het advies traject in verschillende fasen te verdelen, kom je steeds een stap dichter bij het eindontwerp. In elke fase wordt je betrokken en volgt er bespreking van alle ideeën en plannen. Op deze manier weet je precies wat eraan komt en gaat het ontwerp steeds meer leven.

Door meerdere te plannen waarin we steeds meer aan je laten zien bouwen we een goed en duidelijk interieurplan. De plannen ondersteunen we met 3D beelden en materialen . Tijdens het traject ontvang je de nodige documentatie en (technische) ontwerptekeningen. 

We hebben uiteraard ook een team van professionele vaklui waar we graag de uitvoering van het ontwerp aan overlaten. Samen bouwen we zo jouw droominterieur. We houden graag de vinger aan de pols zodat je zeker weet dat het totaalplaatje klopt en alles goed gaat.  

Werkwijze interieuradvies

danielle verhelst-144

Stap 1

Kennismaking

Het is uiteraard van belang dat er een wederzijdse klik is. Daarom wordt er eerst een kennismaking gepland in onze ontwerpstudio in Breda. Op basis van dit gesprek wordt een offerte uitgewerkt. Bij een verbouwing komen we uiteraard ook nog op locatie kijken.

danielle verhelst-114

stap 2

Schetsontwerp

In deze fase wordt onderzocht wat de verschillende mogelijkheden voor indeling en sfeer zijn. Er worden verschillende voorstellen gemaakt en jij kiest jouw favorieten of een mix hiervan. Zo ontstaat een perfecte basis voor het vervolg van het plan.

danielle verhelst-148

stap 3

Voorlopig ontwerp

Er wordt een 3D model gemaakt waarin je goed kunt zien hoe de gekozen indeling en sfeer uitpakken. We presenteren het plan aan je samen met stalen en prachtige beelden. 

danielle verhelst-152

stap 4

Definitief ontwerp

In deze fase wordt het ontwerp in detail uitgewerkt. Materialen, stoffen en kleuren worden gekozen en alle merken, nummers en codes worden op een rijtje gezet. Ook worden ontwerptekeningen voor maatwerk verzorgd en wordt een verlichtingsplan gemaakt. 

danielle verhelst-122

stap 5

Documentatie & offertes

We zorgen dat je alle benodigde documentatie krijgt en we vragen de offertes op bij ons geweldig team van vaklui.

danielle verhelst-126

stap 6

Realisatie

Uiteraard begeleiden wij je graag bij de uitvoering van je ontwerp, samen met een betrouwbaar team van vaklui.

werkwijze_2

Samenwerken?

Ben je enthousiast en wil je graag met ons aan de slag? Dan vertellen we je graag meer over de mogelijkheden in een vrijblijvende afspraak in onze interieurontwerpstudio in Breda. Neem gerust contact op.

Interieurontwerp & interieuradvies breda

 

Danielle Verhelst Interieurontwerp is een studio voor interieurontwerp en interieuradvies Breda, maar werkt door geheel Nederland. De focus ligt op het maken van een interieurontwerp voor particulieren in het hogere segment, waarbij het maken van totaalconcepten voor nieuwbouw en verbouwingen favoriet is. 

Voor het maken van een plan voor uw nieuwbouwhuis of verbouwing, kun je al in een vroeg stadium bij Danielle Verhelst Interieurontwerp terecht. We vinden het geweldig om al vanaf het begin van uw project samen met een architect met uw plan aan de slag te gaan, zodat we samen ervoor kunnen zorgen dat het exterieur en interieur volledig worden geintegreerd. We overleggen van tevoren graag met je over hoe we de samenwerking met je architect het beste kunnen laten verlopen.  

Zo werken we samen aan de realisatie van uw droomhuis waarbij architectuur en interieur een compleet plaatje vormen.