Joanne Grippeling, Huisarts. Huisartsenpraktijk Ginneken

“En dan denk ik altijd weer. Ja! Jippie! Dan ben ik zo blij! Het is gewoon een heerlijk gevoel om in zo’n mooie praktijk te werken.”

Wij hebben Danielle ingeschakeld voor het ontwerpen en realiseren van onze nieuwe  huisartsenpraktijk. We werken met 3 huisartsen in één praktijk en we wilden ervoor zorgen dat het een praktijk werd van ons allemaal. En dus niet van één iemand die toevallig werd aangewezen om de kar te trekken. Eigenlijk kwamen we bij Danielle terecht via de website, maar al bij het intake gesprek voelden we een klik. En toen het sfeerplan was gemaakt waren we 100% overtuigd dat we de goede keuze hadden gemaakt.

We vonden het nog wel spannend hoe het inschakelen van Danielle uit zou vallen in het budget. Maar dat ging heel soepel. Danielle heeft goed ons budget in de gaten gehouden en ons goed uitgelegd wat bepaalde zaken kosten. Ook heeft ze meegedacht over prioriteiten en over een paar alternatieven voor onderdelen die heel erg prijzig waren. Daar heeft ze ons in gerust gesteld. Uiteindelijk is het natuurlijk niet goedkoop, want je zet wel iets neer. Maar we zijn heel tevreden over wat we hebben gerealiseerd met het budget dat we hadden vrijgemaakt.

Door de aanpak waarbij er eerst een plan wordt gemaakt voor de sfeer die je wilt neerzetten kregen we al direct zin om verder te gaan en natuurlijk in het eindresultaat. En ook het 3D ontwerp hielp heel goed. Achteraf gezien is het bijna één op één geworden zoals in het ontwerp. Het feit dat Danielle ons ook heeft meegenomen naar leveranciers en begeleid bij de gesprekken met vaklui heeft ons heel goed geholpen. Danielle heeft uiteindelijk alles ook besteld en geregeld en dat heeft veel zorg uit onze handen genomen. We hadden daar zelf echt geen tijd voor.

We vonden het ook erg fijn dat we ook tijdens de bouw op Danielle konden rekenen als er ‘paniek’ was. Zo kwam ze direct langs om te kijken waar ook weer precies de kapstokken voor de spreekkamers moesten komen te hangen terwijl de ‘man met de boor’ in feite al klaar stond.

De positieve reacties van patiënten doen goed. Sommigen geven zelfs aan bijna graag naar de dokter te gaan. Zo mooi vinden ze het. We horen ook precies van patiënten terug wat we voor ogen hadden namelijk dat het zo fris is, maar helemaal niet kil of klinisch. En ook collega-huisartsen zijn enthousiast. Er is zelfs eens gezegd dat wij toch wel de mooiste praktijk van Breda hebben. Dan zijn we toch wel trots.

Als ik naar de wachtkamer loop dan betrap ik mezelf er wel eens op dat ik met mijn hand even de houten ombouw van de receptie aanraak. En dan denk ik altijd weer. Ja! Jippie! Dan ben ik zo blij! Het is gewoon een heerlijk gevoel om in zo’n mooie praktijk te werken.

En ik ben trouwens niet de enige want ik zie patiënten ook wel eens de wand met de blaadjesprint aanraken of over de muur aaien.

We kunnen bedrijven aanraden om met Danielle in zee te gaan. Voor iedereen is het fijn om te werken in een fijne omgeving. Maar zeker als je klanten of patiënten ontvangt wil je toch echt een mooie omgeving creëren voor hen. Het is natuurlijk ook je visitekaartje… “

Joanne Grippeling, Huisarts bij Huisartsenpraktijk Ginneken in Breda