Leuke en hippe eetkamerstoel About a Chair van Hay

O ze zijn zo leuk! De eetkamerstoelen van Hay van de serie About A Chair. Met de ontwerpen wilde de ontwerper Hee Welling een stoel ontwerpen die niet alleen op het gebied van design helemaal aan de eisen zou voldoen, maar ook op het gebied van comfort hoge ogen zou gooien. En ook nog moest de stoel passen in verschillende omgevingen; de huiskamer, de keuken en de vergaderzaal. Dat is best veel gevraagd van een stoel, maar het is zeker gelukt. De stoelen van Hay zijn inmiddels designklassiekers geworden. Vooral de variant met het witte kunststoffen kuipje en de lichteiken poten is enorm bekend.

 

hay about a chair stoel

Foto: Folkhem

Er is superveel mogelijk in de serie, waardoor het een ontwerp is dat in elk interieur past. Kies voor een gekleurde uitvoering in kunststof voor een aanvulling op je moderne interieur, een uitvoering volledig in leer, voor een mooie eyecatcher in je landelijke interieur of ga voor een stoffen variant voor een warme en wat chiquere uitstraling. Ook kan je nog kiezen voor alleen een beklede voorzijde, waardoor je een verrassend effect kunt creëren.

 

Foto’s: Eve Wilson via My Scandinavian HomeBora Stapeter, Bo Bedre

Door alle verschillende opties wordt het erg leuk om te mixen en te matchen. Dit kan je doen door het kiezen van verschillende modellen zitting, maar nog leuker is het om ook te spelen met verschillende kleuren en stoffen. Op die manier kan je het ontwerp helemaal naar je hand zetten, zodat het helemaal past in jouw interieur.

Ik ben wel even nieuwsgierig: Welke uitvoering is jouw favoriet?

 

hay about a chair

Foto: Bjurfors