Maatwerk kasten in je interieur. 4 voordelen.

Stel je voor. Je hebt eindelijk bedacht hoe je je huis wilt inrichten. Je hebt bepaald waar de zithoek moet komen en op de lange wand in de woonkamer wil je een mooie kast waarin je de tv kunt plaatsen. Je wilt er deurtjes voor, want de lelijke tv altijd in het zicht, dat vind je maar niks. Yes. Dat wordt het. Op zaterdagochtend pak je de auto en ga je met je partner op pad om dé kast te kopen.

Maarrrr in je jacht naar de perfecte kast stuit je al heel snel op een paar problemen. Of de maat klopt niet (want het moet wel tussen de open haard en de muur passen). Of de maat klopt wel, maar de kast is alleen maar verkrijgbaar in een afschuwelijke kleur. Of het past én de kleur is goed, maar het is megaduur….. Met handen in het haar, ga je weer richting huis.

Dé oplossing voor dit probleem is ‘maatwerk’, lees ‘kasten op maat’. Dit biedt een paar voordelen:

  • Het past altijd
  • Keuzemogelijkheden
  • De prijs kwaliteit is goed in verhouding
  • Lokaal gemaakt

Voordeel 1: Het past altijd

Dat is natuurlijk dé grap van maatwerk. Je kunt door een interieurbouwer of meubelmaker iets laten maken dat altijd past. Wil jij dat de kast 257,5cm lang is en 218 cm hoog, dan kan dat worden geregeld. Ook komt de interieurbouwer ook nog altijd inmeten voordat hij het gaat maken, dus hij zorgt ervoor dat het ook echt past.

Voordeel 2: Keuzemogelijkheden

Extreem handig is het feit dat je alles mag kiezen. Wil je massief hout, dan kan dat. Wil je pimpelgroene deuren, dan kan dat ook geregeld worden. Luxe materiaal of eenvoudig materiaal, alles is te bespreken. Je kunt dus ook al het meubilair op elkaar afstemmen zodat je eenheid krijgt.

Voordeel 3: Prijs kwaliteit

Maatwerk kasten zijn niet goedkoop, dat ga ik niet verkondigen. Maar het wordt goed gemaakt door mensen die hun vak verstaan. Ze kiezen goede materialen die passen bij jouw wensen en budget. Ze stoppen veel liefde in het maken van jouw kast. Het is natuurlijk handwerk, dus het vergt wat meer tijd en inspanning. Maar het resultaat is een kast die goed gemaakt is en waar je veel plezier van zult hebben.

Voordeel 4: Lokaal gemaakt

Wat is er leuker dan meubels in je huis te hebben die gemaakt zijn door mensen die je kent of in het traject hebt leren kennen. Zo wordt het toch allemaal veel persoonlijker en gezelliger. Je kast is niet in China gemaakt, vervolgens naar Turkije getransporteerd om te schilderen, naar Polen gezonden voor opslag en vervolgens in Nederland afgeleverd. You got what I mean….

Fijn dus, dat maatwerk. Ga je ook verhuizen, nieuwbouwen of je huis opnieuw inrichten denk dan eens aan kasten op maat. Wil je hulp bij hoe je alles vorm moet gaan geven? Dan help ik je uiteraard graag!

Neem dan maar eens contact op!