Nieuwbouw met architect

Samenwerking tussen architect en interieurontwerper voor nieuwbouw

En dan is het eindelijk zover. Je hebt een plek gevonden waar jij met je gezin je eigen huis kan bouwen. In een dorp op fietsafstand van de stad,dichtbij de supermarkt en de school van de kinderen maar toch op steenworp afstand van de natuur. Het is een droom die werkelijkheid gaat worden. 

Architect

Misschien heb je al snel een architect gevonden. Een architect die mee gaat denken over de buitenkant en basis voor het interieur. Wat worden de afmetingen en hoeveel kuub gaat het worden? Hoe positioneren we de woning op het kavel? Hoe komt de gevel eruit te zien? En wat is de basisopzet van het interieur en de ruimten? Allemaal vragen waar een architect jou bij kan helpen om antwoorden op te vinden.

 

Je bent blij, want die hobbel is genomen. De basis van het huis staat en dat komt helemaal goed.

 

En toch heb je ‘gaten’ in je plan. Want hoe gaan we ervoor zorgen dat je er een luxe en leefbaar huis voor jou (en je gezin) van gaat maken? Welke materialen ga je kiezen? 

En hoe zorg je ervoor dat de binnenkant en de buitenkant niet op zichzelf staan of nog erger… helemaal niet bij elkaar passen. En dat je straks in een villa woont met een fantastische buitenkant, maar dat de binnenkant eigenlijk maar gewoon mwaoh is. Architectonisch in orde, maar dat er gewoon wat mist.

Want hoe krijg je er nu eigenlijk sfeer in zo’n nieuw huis. En hoe positioneer je de keuken zo dat je optimaal contact hebt met de tuin? En waar laten we alle hockeyspullen van de kids? En hoe zorg je voor rust en balans en toch voor een tof en spannend geheel? ….

 

 

04 Willemstad DV DZ

Nieuwbouw met architect

Hoe zou het zijn als er een compleet totaalplan zou zijn voor het realiseren van jouw droomhuis? Dat niet alleen de architectonische snufjes erin zitten en dat de buitenkant helemaal strak en netjes is maar dat je ook zeker weet dat het met het interieur ook gewoon goedkomt. Dat het allemaal in 1x goed is en dat je het liefst voor altijd en altijd in je nieuwe droomhuis wilt wonen. 


En daar komen wij in beeld…

Samenwerking architect en interieurontwerper

Graag haken we al in een vroege fase aan bij het project zodat we samen met jouw architect de perfecte afstemming tussen interieur en exterieur kunnen verwezenlijken. Dat interieur en architectuur geen twee afzonderlijke eilandjes zijn, maar een geïntegreerd plaatje wordt dat helemaal klopt. En dat we samen  komen tot een ultiem plan voor jouw droomhuis. We kijken immers anders naar een plan en hebben ieder onze eigen invalshoek. Waar een architect alles technischer zal benaderen, zullen wij, hoewel wij ook best wat technische kennis bezitten, meer nadruk leggen op sfeer en gevoel. 

Waar de architect meer inzicht geeft in de basisrouting van het huis, verfijnen wij dit. Niet alleen door te suggereren wandjes misschien net wat anders te plaatsen, maar ook door plaatsing van het vaste meubilair, keuken en losse meubels. We verfijnen materialen voor vloeren en wanden en zorgen voor een passend geheel met kleuren, stoffen en zelfs decoratie als je dat wenst.

 

Dat betekent aan het eind van de rit dus dat architectonische zichtlijnen niet alleen kloppen maar dat er ook rekening wordt gehouden met de manier waarop jij door je huis loopt als je met laptop én tassen boodschappen thuiskomt na het werk. Dat het materiaal van de gevelbekleding niet alleen tof is, maar dat het ook in balans is met het materiaal van de keuken. Dat kleuren goed zijn en dat je vanuit de zithoek een perfect contact hebt met de tuin. Dat eigenlijk alles in elkaar overloopt. Dat er balans en rust heerst en dat jij heel blij wordt…. 

 

Dat het klopt dus. Dat is het doel van de samenwerking.

 

Wij zorgen voor leven in een huis. Dat het niet alleen een huis is, maar dat het een thuis wordt. Met jouw leeshoekje waar je een boekje kunt lezen op zondag. Met jouw kookeiland met 4 barkrukken waar je samen met vrienden het weekend inluidt. Met een plek voor je zoons waar ze kunnen gamen zonder anderen te storen. En een plek voor die piano die je al zo lang wilde. 

Netwerk van architecten

Mocht je al bij ons uitgekomen zijn en graag met ons willen samenwerken voor het interieur van je huis, maar heb je nog geen architect op het oog. Dan helpen we je daar heel graag bij. We delen de studio in Breda met een goede architect en ook hebben we korte lijnen met andere partijen in Breda of elders in Nederland. 

Zin om samen een geweldig plan te gaan maken waarbij niet alleen de buitenkant geweldig is maar ook het interieur helemaal klopt? Dan maken we graag een afspraak met je in onze studio in Breda. 

Interieurontwerp samenwerking architect breda

Gezien in: