Samenwerking op interieur en architectuur

In samenwerking met van Os Architecten uit Breda maakten we een totaalontwerp voor interieur en exterieur voor een woonboerderij in de buurt van Den Bosch. 

De boerderij was sterk verouderd en miste op sommige plekken ook de ruimte die nodig was om alle leden van het gezin een eigen plekje te geven. 

Er werd daarom een mooie aanbouw bedacht aan achterzijde van de boerderij, die volledig bekleed zou worden met zink. Een architectonisch hoogstandje.

In deze grote aanbouw situeerden we de keuken. Een groot kookeiland met barretje en een mooie keukenwand met nisje zorgen ervoor dat de keuken van alle gemakken werd voorzien.

Totaalconcept op indeling en materiaal

Door al vroeg in het traject de samenwerking op het gebied van architectuur aan te gaan, konden al vanaf het begin bepalende keuzes worden gemaakt in de indeling en materiaalgebruik. 

Zo kozen we niet voor traditioneel grijs of zwart zink voor de afwerking in het exterieur van de aanbouw, maar voor een bronsbruine tint. Dit sluit vervolgens naadloos aan bij de kleur van de stalen deuren die in praktisch dezelfde kleur zijn uitgevoerd. Ook komen er verder in het interieur deze tinten ook terug. 

Vide in de keuken

De hoogte van de nok in de aanbouw is een echte eyecatcher. We benadrukten de hoogte door te kiezen voor een speels behang in kruidig donkerrood met een botanische print. En natuurlijk met een hoog wandmeubel.