Interieurontwerp herenhuis Breda

‘Eigenlijk zijn wij maar passanten in dit prachtige oude huis en daarom moeten we er met veel respect mee omgaan. We moeten het bewaren voor de toekomst.’ Dat is wat de opdrachtgevers vertelden in de intake.

Ze waren bij de eerste bezichtiging direct gecharmeerd op het prachtige herenhuis. De lange gang die dwars door de woning loopt zorgde voor liefde op het eerste gezicht. De grote zwart witte tegels en de prachtige deur aan het eind van de gang waardoor je direct zicht had op de jaren oude tuin. Dat is wat het ‘m deed. Lees verder na de foto’s. 

Samenwerking op gebied van interieurontwerp en interieurstyling Breda

Het monumentale herenhuis was door de vorige eigenaar echter al flink verbouwd. Dit echter met iets minder respect voor het verleden. Het was hokkerig en donker en de karakteristieke elementen die juist zo geweldig zijn aan dit soort woningen waren niet overal meer zichtbaar. Waar ze nog wel zichtbaar waren, spatten ze eruit. Hierdoor konden de opdrachtgevers er toch doorheen kijken.

Om uiteindelijk in een droomhuis te kunnen wonen moest er flink verbouwd worden en moesten er flinke stappen gezet worden in het interieur. Hoewel de eigenaren zelf al een onberispelijke smaak hadden, zagen ze niet hoe ze dit allemaal samen moesten brengen. Voor hun vorige woning hadden de opdrachtgevers ook met ons gewerkt. En dat naar grote tevredenheid. Ze kozen wederom voor een samenwerking.

Waar door de vorige bewoners al de keuze was gemaakt om te moderniseren of authentieke elementen te verwijderen, is gekozen voor een knipoog naar het verleden of een passende toevoeging. Zo is gekozen voor een modern behang met hint naar de chinoiserieën behangen en een  ensuitekast uitgevoerd in notenhout en glas met een rariteitenkabinet in gedachten.

Verbouwing herenhuis Breda na interieuradvies

In samenwerking de aannemer (Bouwbedrijf Balemans) werd een grootscheepse verbouwing gepland die tot in de puntjes werd uitgevoerd. De vaklui en leveranciers van de diverse onderdelen van het interieur leverden topwerk.

Het resultaat is een modern, luxe, warm en chique familiehuis. Er is bewaard wat bewaard  moest worden om eer te doen aan het monumentale herenhuis. Het gezin kan genieten van de sfeer, de gezelligheid en de rust.