Interieurontwerp Jaren 70 Villa Willemstad I

Een jaren 70 villa in Willemstad. Pal tegenover een prachtig gebouw dat ooit een woonst van Willem Van Oranje was, aan de rand van de vestingswallen van Willemstad en te midden van het groen. Dat is de setting van dit project.

Het gezin met drie kleine kinderen dat dit bijzondere object kon kopen had grootse plannen om van dit verouderde en gedateerde huis een prachtig familiehuis te maken. Er moesten echter nog heel wat stappen gezet worden om uiteindelijk een droomhuis te creëren.  

Lees verder na de foto’s ….

Samenwerking interieurontwerper en architect Rotterdam

Hoewel ze zelf eigenlijk een hele goede smaak hadden en best wisten wat ze mooi vonden, konden ze het niet voor elkaar krijgen om het geheel samen te brengen in een mooi interieur.

In samenwerking met de betrokken architect uit Rotterdam Arjen Reas mochten wij een plan voor het complete huis maken. Niet alleen de begane grond werd flink op de schop genomen, ook de bovenetage met kinderkamers en een tweede badkamer moest eraan geloven.

De eigenaren houden van chique, donker en een tikje kleur. Dat kwam al snel naar voren in de briefing tijdens de eerste gesprekken.

Er werd gekozen voor een basis van donker eiken. Dit komt in het hele huis dan ook terug. Je ziet het niet alleen in de keuken, maar ook de kastenwand in de woonkamer, de meubels in de badkamers en de inloopkast in de slaapkamer. We voegden vervolgens een rustige basis van zand en greige tinten toe om het geheel niet te hard te maken en een toon op toon effect te verkrijgen. Als accent kozen we voor pittig groen en goud en messing. Zo zorgden we ervoor dat het geheel niet te zwaar zou worden. Het mocht immers wat speelser en vrolijker zijn voor deze opdrachtgevers.

Warm een leefbaar huis

Samen met gespecialiseerde topleveranciers en vaklui konden we dit project ook tot in de puntjes realiseren.

Het resultaat is een gezellig, warm, luxe maar leefbaar familiehuis waar de opdrachtgevers met veel plezier thuiskomen na een dag werken. Waar niet alleen de ouders maar ook de kinderen een eigen plekje hebben om te lezen, een filmpje te kijken en te genieten. Waar er vrienden worden ontvangen voor de borrel aan het grote kookeiland of familiediners worden georganiseerd aan de grote eettafel.

Kortom een leefbaar en warm familiehuis.