Interieurontwerp schiedam - TOTAALontwerp Nieuwbouw

Toen we werden benaderd om een interieurontwerp te maken voor een gezin uit Schiedam (regio Rotterdam), waren we direct enthousiast. 

Lees verder onder de foto’s.

Zoektocht naar het perfecte huis in regio Rotterdam

Al een tijdje waren de opdrachtgevers op zoek naar een woning in de regio Rotterdam. Ze wilden meer ruimte en meer buitengevoel. Na al een aantal vrije kavels overwogen te hebben, stuitten ze op het nieuw te bouwen Park Harga in Schiedam. Een prachtig project dat wordt gebouwd op de oude sportvelden in Schiedam. 
Omdat het gezin inmiddels al enkele jaren in het centrum van Schiedam woont en daar ook een sociaal leven heeft opgebouwd was dit project een schot in de roos. De kinderen zouden gewoon naar de eigen school kunnen blijven gaan en ook vrienden zouden niet ver weg wonen.
 

Omdat er niet zoveel vrijstaande huizen in het plan zijn opgenomen was het nog wel even spannend of het zou lukken om een van deze woningen te bemachtigen. Het lukte en nu zijn ze trotse eigenaren van een vrijstaand huis dat grenst aan het water in het park. Kijk hier voor meer informatie over het project Park Harga

Al direct aan de slag met het interieurontwerp

Het huis zal pas eind 2023 worden opgeleverd, maar de opdrachtgevers wisten al direct dat ze op zoek wilden gaan naar een interieurontwerper. Om er op tijd bij te zijn, besloten ze al snel rond te bellen en kwamen via instagram en het blad Stijlvol Wonen bij Danielle Verhelst Interieurontwerp terecht. Het interieur van het nieuwe huis is erg belangrijk voor dit gezin. Ze willen rust en ruimte, maar toch ook graag iets bijzonders creëren met een tikje glamour en spannende keuzes. 

Dit interieur zelf neerzetten zagen ze zelf echter niet zitten. Ze hadden immers gemerkt dat ze in hun huidige woning (ook nieuwbouw) toch wat keuzes hadden gemaakt die niet helemaal ‘spot on’ waren. Daardoor hebben ze door de jaren heen al een aantal verbouwingen achter de rug om het huis en interieur toch beter bij hun wensen aan te laten sluiten.

Het eerste gesprek vond, ondanks de opleverdatum ver weg, precies op tijd plaats. Immers, al snel na het tekenen van alle contracten kregen de opdrachtgevers al de opdracht om alle keuzes ten aanzien van water en electra in het interieur door te geven. Dit betekent dat er al snel een verlichtingsplan gemaakt moest worden. En hiervoor is een compleet indelingsplan als basis nodig.

7 onderdelen voor de opdracht interieurontwerp Danielle Verhelst

Danielle Verhelst Interieurontwerp is gevraagd om een interieurdesign te maken voor deze gehele woning in Rotterdam. Dit betekent dat er voor alle ruimten in huis een plan zal worden gemaakt voor:

  • Het totale sfeerplaatje
  • Indelingen
  • Wanden- en vloerenafwerking
  • Materialenplan en tekeningen voor maatwerk (keuken, kasten, haardombouw, inloopkasten etc)
  • Meubels
  • Kleuren
  • Verlichting
  •  

Dit alles zal worden uitgewerkt in een 3D 

Interieurontwerp Rotterdam en omgeving

Ga je ook een nieuw huis bouwen via een projectontwikkelaar of in samenwerking met een architect uit Rotterdam, dan denken we graag al in een vroeg stadium met je mee. Wanneer je samenwerkt met een architect dan worden wij al graag vroeg in het traject met deze architect betrokken om mee te denken over het interieur. Zo komen we samen tot een mooi geintegreerd plan voor architectuur en interieur en bewaken we samen het totaalplaatje. 

Neem gerust contact op voor meer informatie.