Verbouwing Breda van jaren 70 villa (i.s.m. Van Os Architecten)

Voor deze jaren 70 villa in een van me mooiste wijken in Breda mochten we een interieurontwerp maken voor de verbouwing van de benedenetage. In nauwe samenwerking met architect Joep van Os van Van Os architecten uit Breda werkten we de plannen uit voor een grote aanbouw aan deze woning. We werkten aan de indeling, de materialisatie, kleurstellingen en maatwerk.

Voor wat betreft de eyecatchers werd in het exterieur gekozen voor een overstek met een houten plafond dat aan de binnenzijde ook gedeeltelijk doorloopt. Hierdoor wordt het binnen en buiten effect optimaal verkregen en wordt architectuur van het exterieur optimaal geïntegreerd met het interieur.

We besteedden veel aandacht aan de indeling van de ruimte. Zo is er uitgebreid nagedacht over de positie. Verder kozen we voor een roomdivider met een grote tunnelhaard die de ruimte scheidt maar door de transparantie niet teveel afsluit.

Voor de keuken werd een ontwerp op maat gemaakt, zodat we de indeling en uitvoering van de keuken volledig naar onze eigen hand konden zetten. We kozen voor een ronde bar zodat je een knusse setting krijgt. De bronzen detaillering van het eiland zorgen voor extra luxe in de keuken.

In het maatwerk kozen we verder voor notenhout zodat we de nodige warmte konden creëren.

7 Onderdelen voor het interieurontwerp

Voor het interieurplan belichtten we de volgende 7 onderdelen:
1) Indelingsvoorstellen
2) Sfeerplannen
3) Maatwerktekeningen
4) Verlichtingsplan
5) Kleurenplan
6) Stofferingsplan
7) Meubelplan

Totaalplan voor exterieur én interieur; samenwerking architect en interieurontwerper

De opdrachtgever van deze villa in Breda koos er al in een vroeg stadium voor om niet alleen een architect in te schakelen, maar ook ons als interieurontwerpbureau in te schakelen om te helpen om te adviseren over het interieur. De nauwe samenwerking met architect Joep van Os leverde al vanaf het begin een efficiënte aanpak op. Geen twee eilandjes die apart plannen maken die aan het einde van het traject nog geforceerd bij elkaar gebracht moeten worden, maar al vanaf moment nul door architect en ons samen afgestemde keuzes. Hierdoor konden uitdagingen direct worden aangepakt. Dit geldt niet alleen voor ontwerpkeuzes maar ook voor de verdeling van budgetten.