Speelgoed invasie in je interieur

Toen ik nog geen kinderen had, snapte ik het eerlijk gezegd niet altijd. Hoe kan je het, in vredesnaam, toestaan dat je hele huis wordt overgenomen door speelgoed. Dat het overal ligt, dat je erover struikelt en dat het je huis simpelweg lelijk maakt!

Maar inmiddels, nu ik een dreumestweeling van 1,5 heb rondbanjeren, vat ik ‘m.  Er is geen ontkomen aan. Duplo wordt op locatie A opgepakt en op locatie B weer even vlug gedropt. Vervolgens wordt de puzzel ondersteboven vervoerd van de woonkamer richting de keuken.  En als klap op de vuurpijl wordt de speelgoedgarage met autootjes compleet ondersteboven gezet en versleept naar de bijkeuken.. OMG.

Dat opdrachtgevers mij vroegen om een mooie speelhoek op te nemen in het ontwerp, heb ik dus wel altijd begrepen. Want je wil het gewoon kunnen opbergen. Hopakee, weg ermee. Maar toch, het valt mij op dat je nog zo kunt bepalen dat een zekere locatie in huis de stempel ‘speelhoek’ krijgt, de kids hebben daar absoluut geen boodschap aan en spelen gewoon overal…. En de kasten blijken altijd al heel snel te klein met al die bergen speelgoed… Sigh..

Dus ben benieuwd: Hoe gaan jullie om met de speelgoedinvasie? Hebben jullie een opbergsysteem, een roulatie methode of laten jullie het gewoon (letterlijk) over je heen komen.