Styling: De gallery wall

Als ik bij mensen thuis kom valt het me vaak op dat er vaak veel decoratie her en der verspreid over het interieur staat. Een beeldje hier, een fotolijstje daar….Vaak met een onrustig en rommelig resultaat. Het is veel mooier om alle lijsten die je hebt te groeperen en een (deel van de) muur te wijden aan al je kunstwerken, foto’s en posters. Dit is niet alleen rustiger, maar je lijstjes springen daardoor ook meer in het oog. Op een positieve manier welteverstaan. Je zult merken dat je er veel vaker (letterlijk) bij zal stilstaan om eens te kijken naar wat je hebt verzameld door de jaren heen.

Bij sommigen is het creëren van een zogenaamde ‘gallery wall’ niet uit nood geboren, maar een doel op zich. Het gaat er bij hen om om de stukken die ze hebben op hele mooie wijze te combineren. Ze gaan zelfs op jacht naar een werk dat perfect in een leeg plekje past, waardoor het soms een kwestie van maanden, of zelfs jaren is voordat de ‘gallery wall’ eindelijk klaar is.

Nu ben ik zelf ook nog ‘gezegend’ met een lege muur. Eerlijk gezegd omdat ik steeds niet kon kiezen. Het besluit dat het een gallery wall moet worden is inmiddels genomen. Maar of ik zo los ga als de eigenaars van de gallery walls hieronder. Dat weet ik nog niet….