Interieuradvies: Wat te doen met de lege hoek naast de open haard?: 6 tips

Interieuradvies: Wat te doen met de lege hoek naast de open haard? 6 Tips

Met de koude dagen in aantocht is een haard weer helemaal je van het. Een haard is een hele mooie toevoeging in je interieur als je meer warmte wilt creëren in je huis (letterlijk én figuurlijk). Maar wat met de 2 nieuwe ‘hoekjes’ die opeens naast de schouw ontstaan? Bij het geven van mijn interieuradvies krijg ik regelmatig deze vraag. 6 tips om deze ruimten op een mooie of praktische manier op te vullen’.

1) Schilder de wanden achter de open haard in een andere kleur.

Hierdoor krijg je een mooi effect en komt de haard extra naar voren. Een warme kleur geeft ook nog eens extra warmte. Maak het contrast echter niet te groot. Hierdoor wordt het juist onrustig.

Bewaren

2) Maak een mooi plateau dat eventueel kan fungeren als zitje

Dit kan vast gemaakt worden aan de haard, maar kan je ook later in gipsblokken maken en laten stuken. Ook leuk is het om een kast te laten maken. Hierin kan je dan direct dingen opbergen. Een plateau of kast aan beide zijden van de haard geeft rust en zorgt ervoor dat de haard echt het middelpunt wordt.

3) Maak van de loze ruimte een mooie nis met decoratie of een kastenwand.

Je kunt de kast laag maken, maar het is ook erg mooi om een hoge wand te maken waarbij je de haard integreert in de kast. Dit maakt van je hele muur een mooie eyecatcher. Richt de kast – als je hem open houdt- wel rustig in.

4) Maak er een systeem in voor het opbergen van hout

Heb je een houthaard? Dan vraag je je vast ook regelmatig af waar je het hout moet laten. Door een mooi systeem te maken aan één of beide zijden van je haard is dit probleem direct verleden tijd.

5) Wijs deze plaats aan voor een ideale plaats voor een side table met daarboven een kunstwerk.

Een hele simpele oplossing, maar geschikt als je echt geen zin hebt in een klusje. Probeer een tafeltje te vinden dat ervoor zorgt dat je haard betrekt bij het geheel.

6) Ga voor een groen en kies voor een grote plant.

Heb je ergens in huis een lege hoek? Dan is een plant vaak een goede oplossing. Het beste effect bereik je met een grote pot (2/3 pot en 1/3 plant). Ook kan je ervoor kiezen om 2 zuilen neer te zetten met 2 planten. Dit is wat statiger maar ook vaak een leuke oplossing. En o ja, kies wel een plant die een beetje tegen warmte kan ; )

Foto’s

1 Homedeco.nl

2 Onbekend

3 Cote Maison

4 Onbekend

5 Eigen werk

6 Onbekend

7 Onbekend

8 Onbekend

9 Onbekend

10 Kove.be

Ben je ook toe aan interieuradvies? Neem dan contact op!