Binnenkijker: Werkkamer Restyling

‘A goal without a plan is just a wish.’ Dat geldt (zeker) voor het creëren van een goede inrichting. Ook in het geval van mijn werkkamer bleek dat zo. Ik had al een tijdje voor ogen hoe deze er ‘ongeveer’ uit moest zien. Maar daar bleef het ook bij. Toen maakte ik een moodboard, een plattegrond en een plan. En voila; een maandje later was het af.

Omdat het al een bestaande ruimte was waar ik geen ruimtelijke ingrepen wilde doen, ligt de nadruk vooral op de styling. Ik wilde graag een een natuurlijke look met een ‘creabea’ touch. Niet té strak dus maar wel rustig, zodat wanneer je wat stalen neerlegt of een bouwtekening ophangt het er niet meteen heel rommelig uitziet. En ook de trofeeën die ik eerder scoorde (zoals de typemachine ) en mijn schildersezel met ‘affe’ en ‘niet affe’ schilderijen moesten ook nog passen.
Kijk mee naar het resultaat:

Mijn persoonlijke ‘doorn in het oog’; de grote kast, moest geverfd worden en de (hele lelijke) handgrepen moesten worden vervangen door toffe leren grepen. Dit was eigenlijk het grootste project, maar met behulp van  handige heren (lees man-lief en pa-lief) was dit toch binnen een weekje gefixt.

De lamp stond al eeuwen op het lijstje en toen ik op marktplaats dé perfecte schaarlamp vond, was ook die- na nog een mooie gloeilamp te hebben gevonden – in de pocket.

Omdat ik graag schilder, moesten ook mijn schilderspullen een mooie plek krijgen. Ben er wel blij mee. Door de erker is de kamer superlicht en nu in de zomermaanden kan ik dus helemaal los als ik wil.

Stoel Fiber van Muuto

A goal without a plan is just a wish.  I noticed that…. For almost 2 years I had the vision what my ideal workspace should look like. But really creating it, was another cup of tea. Finally I decided to make a plan. I made a moodboard and after that I searched for the right materials and furniture. When I had the plan ready, the only step was to follow it. And it worked! My closet was painted white and I added new grips in leather. I added shelving for my magazines and I also created a corner for my paintings and easle. Now everything is finished I am so happy to work here. It is light and spacious…. Perfect!

Met dank aan David Kaba voor de foto’s!